mia-

Alla inlägg under april 2012

Av Mia - 30 april 2012 08:56

Har haft en omvälvande helg i stallet.

Har haft fantastiskt väder. Solen har bränns ganska så duktigt på näsan. Kommer snart att vara pepparkaka. Vi har vart i stallet från morgon till kväll.

I går så började dagen med lite Simba träning med Elin... Hmm den hästen gillar inte mig... han vill äta upp mig.... Fick dra mig undan. Men Elin är duktig. Bra sits iallafall. Rodeo ponny.... Sedan red Elise Pelle barbacka på gräsbanan. Det var kul.

Hoppade rören för första gången. Duktig ponny och duktig Elise.

Elin hoppade även hon upp på Pelle och tog en rejäl galopp. så han fick sträcka ut sig ordentligt.

Sedan var det dags att bege sig till Lilla Flättna. Vi hade planerat att gå dit... Hmmm vi hade för roligt med hästarna. Blev tajt med tid. Fick ta bilen.

Elise fick träffa Sweetie. En C-ponny. Väldigt söt och väligt snäll. Väldigt pigg o framåt i ridningen. Elise hade lite att jobba med. Men Elise gillar ju när det finns framåtbjudning. Så hon hade riktigt roligt. Hoppade även lite små kryss. De var inte riktigt samspelta i hoppningen. Men detta var ju också deras första försök.

Elise ska dit igen på onsdag. Då blir det uteritt.


Väl tillbaka på Stora Flättna så var det dags för Eddie att få komma ut och röra på sig. Elise var inte alls klar med hästarna än. Så hon hängde med Elin ut på Eddie.

   

Tokiga underbara ungar. Både galopperade och hoppade ett av rören när båda satt på. Sedan fick Elise sitta av och Elin tränade. Sedan lät Elin Elise sitta upp själv och hoppa lite rör. Elin är så extremt snäll med Elise. De har verkligen riktigt roligt.

Och det roliga slutade ju inte där.......

   

Efter en heldag i stallet med massa ridande, pysslande och hysteriska skrattanfall. Så vill de iallafall inte åka hem.

Så tog med mig de till McDonalds. Lite mat i magen och skitsnack. Sedan blev det hemgång.


Bilderna har jag ärligt stulit från Elins blogg. Blev väldigt mycket fottande igår. Misstänker att Elin fick många skratt när hon gick igenom kameran.


Fler så hära dagar. Så kommer jag vara konstant lycklig.  

   

   

   


Av Mia - 27 april 2012 09:29

Ibland är det ju bara så att det inte blir som man tänkt sig.

Ägaren till vår fina ponny har bestämt sig för att sälja honom... Hua efter bara 3 månader..... Känns inget vidare. Som vi har jobbat med denna lille kille. Så nu är det dags att söka efter en ny......

Ska åka med honom till bondeby idag. I morgon kommer det en familj och tittar på honom. Elise säger att hon vill vara med. Så det är lika bra att hon får det.


Min diet går förvånandsvärt bra. Trodde inte att det skulle gå att leva på bara mjölk. Men igår hade jag mer energi än vad jag har haft på länge.

Visseligen sa dietisten åt mig att det borde vända nu. Att kroppen skulle börja ta av fettet i kroppen och att jag då skulle må bättre... Så om det är mjölken eller bara det att kroppen nu är avgiftad, det vet jag ju inte. Men jag har en liten tanke på att det är mer socker i mjölk än shake. Så det kanske kan vara därför jag fungerar bättre??? Jaja skiter i vilket jag mår bra.


Hade faktiskt en del energi kvar när jag kom hem igår. Ändå hade vi intaget i stallet. In med alla hästar i regn.... Sedan hade jag en programridning på lilla flättna. Så ca 2.5 timmar ute i regnet.

Hem till en varm dusch och ett glas mjölk. Så var jag som en ny människa :)


Idag ska vi ner på stan när Elise kommer hem. Ska en snabbis till cubus och kolla. Hon har fortfarande inte handlat upp sina present kort. Sedan blir det optikern. Gissar att Elise inte ser som hon ska.... Blir intressant. Danne hade ju glasögon när han var liten. jag fick mina i tonåren, fast började använda de först efter 20 haha.

Sedan blir det att se till att Perlys kommer till Bondeby.... Jag kommer ha ont i magen. Snyft


Nehe dags för frukost. Mjölk! SKÅL!

Av Mia - 25 april 2012 20:19

Det gick bra i sthlm idag. Börade lite halv panik artat med att jag gick typ vilse i sthlm.... men men kom fram tillslut.

Fick träffa kirurgen och bokade tid för OP. 21 maj så ska det ske. Det ska bli så oerhört skönt. Hoppas verkligen att man kan få slippa vara hungrig hela tiden..

Får testa en ny diet. Då jag mår så illa av shakerna och inte tål Nutrilette. Lättmjölk! 2L/dygn... och en vitanintablett...

2L lättmjölk och en vitamintablett!!!!!!!!!


Jag är hungrig! eller jag får typ inte i mig mer mjölk. Har lite kvar att hälla i mig.

Är så satans sugen på allt jusst nu... vill ha en macka... knäckemacka med leverpastej.... mmmm riskaka....... vindruvor............ varför ska det finnas så mycket mat hemma. Jo för stackars Elise måste få äta...

Men jusst nu är suget enormt.

Men jag ska klara det... Finns inget alternativ. Ska gå ner 11kg tills den 21/5

Har lyckats bli av med 8kg än så länge... Så det ska väl gå bra.... Det måste gå bra....

hmm det blir 19kg totalt.... OMG innan op... det är hårt.... Men men

Av Mia - 24 april 2012 12:23

Allt i mitt liv cirukulerar kring mat jusst nu. Finns inget annat än när jag ska äta och dricka.

Sovit rätt bra inatt. Det känns iallafall skönt. Har slappat nu på morgonen. Skulle haft tvättstugan. Men vågar inte göra något som tar energi. Ska hålla lektioner ikväll. Blir dressyr idag. Ska verkligen bli roligt. Att stå på banan ger mig energi för själen. Även om det tar fysisk energi. Men jag kan inte vara stilla. Jag ska väl inte vara stilla heller. Går inte hela syftet förlorat då?

Hoppas på att kunna få bra hjälp i morgon. Få tipps på hur jag ska äta och hur jag ska kunna fortsätta med mitt liv så som jag vill ha det.

Får jag lägga till några kalorier för att kunna hålla igång mer. Eller ska jag hålla mig till detta och ev få vara sjukskriven.... Det låter sjukt. Jag borde väl vara så stark som möjligt vid OP dag? eller? Om jag nu skulle bara gilla läget. Ligga på soffan och bara vänta på att kilorna ska rinna av. Kommer inte det då att minska min muskelmassa och även min lungvolym och kondition. Hur ska då min kropp orka med OP när man tappar 50% lungvolym under operationstiden????

Är det inte då bättre att jag kanske kan få lägga till 200kalorier och sedan kunna fortsätta träna, jobba leva mitt liv?


Många frågor har jag. Tur att jag har en hel timme med dietisten i morgon. Kommer nog behövas.

Annars tror jag att jag har koll på läget inför OP. Är sjukt taggad och laddad. Vill bara att vägen dit ska vara någorlunda dräglig...


Jaja blir nog bra.

Snart dags att ta tag i denna dag. Längtar ut till stallet.

Hoppas bara jag kan sova inatt. Kommer behöva sömn när jag ska åka till stockholm på fastande mage...  Får man dricka vatten när man fastar inför provtagningar?

Hmm bör kolla upp det...


Av Mia - 23 april 2012 18:22

Nu är jag helt slut. Jag har ingen som helst energi. Jag orkar inte med de enklaste saker. Jag är darrig och extremt korkad.    Fryser och skakar...   

Fått åka hem från jobbet för att jag mår så illa. Har ingen kordination. Jag är helt väck....

Hur ska jag orka göra detta i kanske flera veckor till. Hur klarar man av det. Det ska vända efter 3 dagar..... jo då kände mig riktigt bra dag fyra.... men dippade på natten. Dippar varje kväll. Klarar inte av att hålla igång 12 timmar. Klarar än mindre av mitt jobb.

Jag pallar inte att bara ligga hemma och vänta på att kilona ska rasa av av sig själva. Jag har ett liv. Jag har ett barn som behöver en mamma. Jag har en häst som jag vill pyssla med. Det är vår, jag vill vara ute. Jag vill hålla lektioner jag älskar att stå på banan. Jag vill gå, springa,   jag vill väldigt mycket. Jusst nu fungerar ingenting.

Vilat hela förmidagen idag. gått en promenad i stallet ca 45min och sedan jobbat lite med Pelle i korallen. Trode jag skulle kräkas på vägen hem. Det bara jojjar.   shaken åker hiss.

Jag får min dom på onsdag. Jag hoppas att de har någe bra att säga då. För så här kan jag inte ha det. Antingen får de markant korta ner min flyt period eller så måste jag få öka på energiintaget på något bra sett. Jag kommer att svimma annars. Jusst nu räcker det att jag försöker prata så tror jag att jag ska kräkas.....   


Ne nu har jag gnällt klart för en stund.... vila lite. Sedan försöka få i mig en shake och hoppas att en stannar nere...


Av Mia - 22 april 2012 19:16

Börjar med rosen. Elise red sin första dressyrtävling idag. Egentligen inget gokänt resultat då hon fick använda pinne för att ta sig runt, då Pelle bara bestämde sig för att han inte skulle gå fram. Men men söta var de och de tog sig runt.


Riset då..... shit vad skit jag mår. Fick åka hem från jobbet inatt. Trodde jag skulle kräkas. Känner mig helt matt och bortdomnad i kroppen. Har ingen energi, skakar och fryser. Så som jag håller i gång med jobb och stall och träning så pallar man inte att äta så lite som jag gör nu. Det går inte. Trodde verkligen att jag hade vant mig, för jag tyckte att jag mådde bra igår. Men nu känner jag mig helskum. Det är som att både kroppen och hjärnan bara lagt av. Är så korkad och trögtänkt. hua.... jaja ska ju träffa både läkare och dietist på onsdag. Så det blir nog bra.... Bara att hålla ut tills dess.

Av Mia - 21 april 2012 20:52

Hade svårt att sova idag. Har alldeles för mycket annat att tänka på... Planera inför tävlingen fixa stallet äta och hinna träna...

Ok allt gick bra. Bara sömnen som blev lidande. Men men ska väl överleva det också.

Kom iallafall iväg till gymmet. 1.5timmar Fullt ös. bra uppvärmning, styrka. Sedan hårt kondition. Avslappning. Nu är jag mör i hela kroppen. Men på ett ganska skönt sett. Några timmars sömn skulle inte sitta fel. Men jag är så jävla BRA!!!!

Nu jobba....

Tävling i morgon.

Av Mia - 20 april 2012 20:08

Dagen började med att det snöra som FN.... jippi jag ska åka iväg och byta till sommardäck. Perfekt...

Ja ja åker till ockle och får de bytta. Hem sova. Rastlös åker till stallet. Hovis kommer vid fyra Pelle har tappat en sko. Han hade sträkt sig i hagen i onsdags, verkade halt. Mår bra i torsdags. Yes vi kan tävla på söndag.... Då har mammas lilla mini as tappat en sko...

Pelle är aldrig verkad eller skodd utan sedering. Men nu fick vi chansen. Jag hade sedering med mig. Men hahahaha det behövdes inte. Världens bästa Pelle. Inga bekymmer alls. Han är ju bara så himla bra.


Efter en lyckad em i stallet. Bar det av till Brandstationen. Dags för gymmet. Har med mig en trängingskompis idag. Det behövdes. Fan så taggad jag blev. Ont i hälen. Men sprang som aldrig förr. Så lätt det går. Eller lätt är fel ord. Flåsar som en höggravid sugga med reumatism. Men jag springer. Inte bara jogga utan springa... Så underbart skönt.

Fick hjälp efter att dra ut min inflamerade sena under hälen efter trängingen.

Känns verkligen nu... hittar inte min voltaren gel. Måste köpa ny i morgon. Annars kommer jag inte kunna gå längre... Jaja jusst nu finns det inget som stoppar mig.

Ligger lite efter med maten idag igen. Att det ska vara så svårt när jag ska jobba. Men men

Det kommer att bli så himla bra. Känner hur kilorna bara rasar av mig jusst nu. Det kanske inte syns men det känns verkligen.


Tycker även att min hunger har lagt sig lite. Klarar mig ganska så bra på min minimala kost. Nu ska det väl bara bli bättre o bättre.


Imorgon har jag bokat in mig på gymmet igen. Då ska vi tydligen köra ännu hårdare.... Vad begär hon av mig??!!! Älskade vän. Tack för att du hjälper och stöttar mig. Jag behöver det verkligen. Släpa ut mig. Låt mig inte ligga hemma. Jag ska ta dessa kilon tills på onsdag. Jag vet att jag kan.....


/Fläsk Fia

Presentation


Livet runt Mia och alla hästarna

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards